Notícies

Proves de llatí i grec de la PAU 2019

Les proves de llatí i grec de la selectivitat de juny de 2019 no han aportat sorpreses quant al seu contingut. A la de llatí, tornem a trobar un text de Juli Cèsar (i ja van uns quants anys amb aquest autor), amb estructures sintàctiques i morfològiques que podríem considerar “de llibre” i una opció “A” amb un fragment de les Metamorfosis fàcilment identificable. Llàstima que l’episodi triat sigui de les quatre edats, quan a l’obra d’Ovidi hi ha mites i personatges molt més atractius i adients per a un examen.

Trobo tanmateix molt criticable el fet que s’hagin subratllat les paraules del text que apareixeran en el lèxic inclòs amb la prova. En uns temps en què s’insisteix en treballar i avaluar competències, poc té de competencial (si considerem així el fet que l’alumne sigui capaç de relacionar un mot modificat a causa de la seva funció a la frase amb el seu enunciat) donar aquestes “pistes”.

Pel que fa a l’examen de grec, m’ha sorprès per la seva novetat (no havia sortit mai una pregunta d’aquesta mena) l’exercici d’esbrinar emissor i receptor d’un text de la Ilíada en l’opció “B” de la prova.

A continuació, trobareu enllaçades les dues proves.

Prova de llatí

Prova de grec