Enllaços

Didàctica del món clàssic

 • Palladium: extensíssim web propiciat pel “Ministerio de Educación y Ciencia”, on es pot trobar des del currículum de les matèries de clàssiques que es fa al territori MEC, fins a exercicis interactius de gramàtica llatina i grega, traducció,jocs,… Hi ha la possibilitat de registrar als alumnes com a usuaris i veure en una base de dades temporal el resultat que han obtingut. Potser hi ha massa cosa i és fàcil perdre-s’hi.
 • Labyrinthus: possiblement la millor del moment en català. Veritable enciclopèdia on-line de les matèries de Llatí, Grec, Cultura Clàssica i Mitologia Greco-romana. Qualsevol tema del currículum d’ESO i Batxillerat és a l’abast de l’estudiant i el professor en aquest portal.
 • Electra: creada per un grup de professors de la UB, hi trobarem exercicis interactius de llengua grega, textos i altre material per aplicacions didàctiques a l’aula. El nivell del material és per a segon de Batxillerat avançat.
 • Chironweb: portal col·laboratiu de llengües clàssiques nascut l’any 2006 i desenvolupat per professors de tot l’Estat Espanyol. Destacar les seccions dels wikis, planeta blogs, llistat d’enllaços, banc d’imatges, fòrum, xat… qualsevol usuari pot aportar la seva col·laboració al web.
 • Culturaclassica.com : web de notícies relacionades amb el món clàssic. Podem trobar articles periodístics, novetats editorials, enllaços a noves pàgines web. Interessant per a professors de clàssiques.
 • Edu365.com : portal educatiu del Departament d’Educació. Conté tota mena de recursos per a alumnes i professorat: exercicis interactius, enllaços a pàgines web classificats per àrees,… Indispensable per a estudiants i docents.
 • Hot Potatoes: lloc web de la Universitat de Victoria; interessant per ser el lloc des del que es pot obtenir el programa “Hot Potatoes 6.0” i les seves actualitzacions. És un programa de lliure descàrrega sempre que s’usi en el món de l’educació i sense finalitats lucratives. Si no el coneixeu, mireu les seccions d’exercicis d’aquest web, ja que s’han realitzat amb ell. Interessant per a qui vulgui incloure exercicis interactius als seus webs.
 • Lacus Curtius: (en anglès) web de característiques semblants a l’anterior. Interessant per les imatges del món romà.
 • Alphabetum: pàgina personal de Juan-José Marcos amb una completa explicació sobre l’ús del grec politònic amb els diferents sistemes operatius de PC i Mac. Ofereix una font unicode de la seva creació (alphabetum) que amb el conversor de teclat d’Antioch permet escriure en grec politònic, col·locar símbols de síl·labes llargues i breus, escriure caràcters especials i en moltes altres llengües de l’antiguitat.
 • Multikey: lloc des d’on es pot descarregar de manera gratuïta la font unicode Aisa per a escriure amb grec politònic (amb accents i esperits) i el convertidor de teclat multikey.
 • Antioch: des d’aquí podem accedir al programa de Ralf Hancock i descarregar el conversor de teclat Antioch, molt més senzill d’usar que l’anterior. Hi ha una demo gratuïta, però per a poder usar el programa cal pagar la llicència.
 • New Athena unicode font: font unicode de grec clàssic per a escriure amb diacrítics. La font és gratuïta i la distribueix la American Philological Association. Al seu web trobareu una completa informació sobre característiques i compatibilitats.
 • Universitat de Califòrnia, Berkeley: paradigmes de tots els substantius, pronoms i verbs en línia. Trobareu altres tutorials de gramàtica grega i accés a diferents tipus d’exercicis a la seva pàgina d’inici.