Literatura llatina

L'èpica: Virgili

Omple els forats d'aquest text que tracta de la vida de Virgili amb les paraules de la llista següent. Pots demanar lletres fent clic a [lletra].

   Andes      Bríndisi      Cèsar August      Cisalpina      epicuri      expropiacions      Filipos      Grècia      Mecenas      Nàpols      obra      Roma   
Publi Virgili Maró va néixer l'any 70 aC a la petita localitat d', prop de Màntua, a la Gàl·lia . Educat en un ambient modest, va estudiar a Cremona, Milà i . A Nàpols, va formar part del cercle del filòsof Siró. L'any 41 aC es va veure afectat per les de terres per a recompensar els soldats veterans de . Amb la publicació de la primera de les seves obres, les Bucòliques, va entrar en el cercle literari de , sota la protecció del qual va escriure les Geòrgiques. Finalment, li encarregà escriure la que seria l' que li havia de donar fama immortal: l'Eneida. L'any 19 aC, quan tornava de de visitar in situ els indrets que eren escenari de part de l'Eneida, va morir en arribar al port de . Va ser enterrat a i els seus amics, Luci Varus i Ploci Tuca s'encarregaren de publicar l'Eneida, tot i que Virgili considerava que estava sense acabar i pretenia que fos destruïda.