Literatura llatina

L'elegia: Ovidi

Omple els forats d'aquests text sobre la vida d'Ovidi amb les paraules de la llista següent. Pots demanar lletres fent clic a [Lletra].

   cercles      coneixements      desterrament      filla      moralista      Octavi August      passió      retòrica      retorn      segle      Sulmona      Tomis   
Publi Ovidi Nasó és el més jove dels poetes de l'anomenat d'or de la literatura llatina. Va néixer a l'any 43 aC, en el si d'una família acomodada. Va estudiar a Roma i posteriorment va viatjar a Grècia per tal d'ampliar els seus . De retorn a Roma, va ocupar un càrrec de funcionari judicial, però aviat l'abandonà. Llavors, es va dedicar de ple a la seva veritable , la poesia. Va freqüentar els elegants de l'alta societat romana de l'època, on els seus poemes van gaudir de gran renom. Tanmateix, aquesta vida regalada i de plaers es va veure truncada quan el desterrà a (actual Constança, Romania), petita localitat a la vorera de la Mar Negra, als confins de l'Imperi. S'ha conjecturat que la causa del fou l'obra Ars amatoria, de tot contrària a la política d'August, i la implicació del poeta en els amors il·lícits de la o la néta de l'emperador. Ovidi va morir a Tomis l'any 17 o 18 dC, després de suplicar sense èxit pel a Roma.